Hoofdpijn

Wij behandelen diverse vormen van hoofdpijn. Denk hierbij aan b.v. spanningshoofdpijn, migraine-achtige klachten en houding gerelateerde hoofdpijn.

De behandeling bestaat uit het leren bewegen met ontspannen nek- en schouderspieren. Hiervoor is het belangrijk dat de houding goed is, maar ook dat de patiƫnt zich bewust is van bepaalde bewegingsprincipes:

– de gehele wervelkolom is de centrale bewegingsas, van hieruit vinden de bewegingen plaats;

– de halswervelkolom hoort gesteund te worden door de borstwervelkolom, de lendenwervelkolom en het bekken. Het bekken rust weer op de benen en de voeten. Kortom het hele lichaam is van belang om meer ontspanning te krijgen in de nekspieren;

– de schouders kunnen alleen goed functioneren als de armen vrij bewegen in het schoudergewricht en als de schouderbladen kunnen glijden en draaien over de ribben. De stand en beweeglijkheid van de ribben heeft hier invloed op. De ribben zitten vast aan de borstwervelkolom. Al deze onderdelen hebben dus invloed op elkaar en moeten allemaal beweeglijk zijn om een goede schouderbeweging mogelijk te maken. Als de schouders soepel bewegen en geen weerstand ondervinden, zullen de spieren die vanuit de schouders, door de nek naar het hoofd lopen, zachter/soepeler worden.

Om deze bewegingsprincipes te leren gebruiken wij elementen uit de oefentherapie Cesar, Feldenkrais, critical alignement yoga en eyebody.

Door het inzetten van alle tools uit bovenstaande gebieden, komen wij tot precies die mix die bij u effectief is. Hierdoor zult u merken dat uw manier van bewegen automatisch verandert.

Voor iedereen is het mogelijk dit te leren, of u nu 6, 36, 66 of 86 jaren oud bent.

error: Onze inhoud is afgeschermd