Nek en Arm

Klachten in de nek kunnen heel hinderlijk zijn. Ze kunnen gepaard gaan met hoofdpijn of uitstralen naar de armen/handen. Om de nek te kunnen ontlasten is het essentieel dat de bovenrug goed functioneert. Maar die bovenrug rust weer op de onderrug, en deze op het bekken. Dus de totale romp is van belang.

Door oefeningen word je je bewust van je houding- en bewegingsgewoonten en leer je het lichaam als één geheel te gebruiken. Dit resulteert in de juiste stand van de nek, het hoofd en ontspannen schouderspieren.

Armklachten kunnen veroorzaakt worden door een uitstralende pijn vanuit de nek, een beklemde zenuw, door overbelasting of door een blessure. In veel gevallen speelt het gebruik van de arm een rol. Dit kan de reden zijn waardoor de pijn ontstaan is, maar het kan ook een reden zijn waarom de pijn niet verdwijnt. Dit kan bijvoorbeeld bij een ongeval/blessure het geval zijn.

Door je houding te verbeteren (stand van de hele wervelkolom, schoudergordel en beweeglijkheid van de ribbenkast, gebruik van het bekken), zorg je er voor dat je je arm veel efficiënter gebruikt. Hierdoor hoeven de spieren niet onnodig te werken en komt er meer ruimte voor de zenuwbanen en bijv. de slijmbeurs. Hierdoor gaan deze structuren herstellen.

Zie ook Cans

error: Onze inhoud is afgeschermd