Motorische training voor kinderen

Kinderen bewegen het liefst de hele dag. Het is de basis van alles wat een kind leert en gaat leren. Ze spelen, fietsen, huppelen, springen, spelen met Lego, kleuren en schrijven. Dit noemen we de sensomotorische ontwikkeling. Belangrijk voor een gezonde en geestelijke ontwikkeling van het kind.
Door het bewegen leert het kind zijn lichaam kennen (lichaamsplan) en van daaruit de omgeving (ruimtelijke oriƫntatie). Als kinderen met elkaar spelen, beoordelen zij elkaar veelal op motorische vaardigheden. Als een kind altijd als laatste gekozen wordt, omdat het niet snel genoeg vangt en gooit, kan een negatief zelfbeeld ontstaan.

Kinderoefentherapie

Binnen onze praktijk is een kinderoefentherapeut, Yvonne. Zij heeft de Post-HBO-opleiding Kinderoefentherapeut, afgerond.

Op een speelse manier doet zij onderzoek bij uw kind en stelt een behandelplan op wanneer er therapie nodig is. Hierbij kijkt ze naar de individuele situatie en de mogelijkheden van het kind. De oefeningen worden aangeboden als spelletjes waardoor uw kind plezier beleeft aan het bewegen en zich motorische vaardigheden spelenderwijs eigen maakt.

error: Onze inhoud is afgeschermd